Kirjastojärjestelmäpäivityksestä johtuen verkkokirjastossa saattaa esiintyä lyhyitä käyttökatkoja keskiviikkona 16.6. klo 21 lähtien. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

Haku

Lapset

Oma kirjastokortti

Kirjastokortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa.

Voit hankkia kirjastokortin mistä tahansa Päijät-Hämeen yleisestä kirjastosta. Kortti toimii kaikissa Lastu-kirjastoissa. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokortin hankkimiseen huoltajan kirjallisen luvan. Huoltajan henkilöllisyys tarkastetaan kirjastossa, kun korttia tehdään.

Kirjastossa on paljon lasten kirjallisuutta, musiikkia, elokuvia ja pelejä. Kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla pääset käyttämään lisäksi e-kirjoja ja e-äänikirjoja sekä katsomaan elokuvia suoratoistona.

Lähetä asiakkaaksi ilmoittautumislomake (avautuu uuteen ikkunaan) verkossa.

Lomakkeita saa myös kirjastosta.

Lukudiplomit

Lukudiplomin tavoitteena on innostaa lapsia lukemaan, vahvistaa heidän lukutaitoaan ja luoda elämyksiä.

Hyvä lukutaito kasvattaa lapsen itsetuntoa, edistää koulumenestystä ja luo pohjan monen muun taidon oppimiselle. Lukeminen antaa myös mahdollisuuden läpikäydä omia tunteita ja ymmärtää toisia.

Päijät-Hämeen kirjastojen lukudiplomit (avautuu uuteen ikkunaan).


Katso kaikki lasten tapahtumat täältä.


Satutuokiot

Lastu-kirjastoissa luetaan ääneen satuja ja tarinoita. Satutuokiot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tuokioita suositellaan yli 3-vuotiaille.

Satutuokioiden ajat ja paikat.

Opetuksen tueksi

Kirjastonhoitaja esittelee lukudiplomihyllyä koululuokalle.

Kirjastosta saa kirjastonkäytön ja tiedonhaun opastusta. Kirjastosta voi myös pyytää kirjavinkkausta ja mediakasvatusta. Tutustu kirjastojen palveluihin opetuksen tueksi (avautuu uuteen ikkunaan) ja ota yhteyttä omaan kirjastoosi.

Kirjastoissa on myös avoimia tiloja työskentelyyn.

Kesän lukukampanjat lapsille ja nuorille

Kesän aikana sukelletaan kahden digitaalisen lukukampanjan myötä jännittäviin seikkailuihin.

Lasten kampanja on nimeltään Lumotun puiston salaisuus ja nuorten kampanja kulkee nimellä Lumottu maa. Molempien lukukampanjoiden suoritusaika on 1.6.-31.8.2021, ne ovat kaksikielisiä ja materiaaleista on saatavissa myös paperiversio.

Katso tarkemmat tiedot Kesän lukukampanjat lapsille ja nuorille -sivulta.