Chat

Salli asetuksista chat-palvelu.

Evästeasetukset

Haku

Lapset

Oma kirjastokortti

Kirjastokortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa.

Voit hankkia kirjastokortin mistä tahansa Päijät-Hämeen yleisestä kirjastosta. Kortti toimii kaikissa Lastu-kirjastoissa. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokortin hankkimiseen huoltajan kirjallisen luvan. Huoltajan henkilöllisyys tarkastetaan kirjastossa, kun korttia tehdään.

Kirjastossa on paljon lasten kirjallisuutta, musiikkia, elokuvia ja pelejä. Kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla pääset käyttämään lisäksi e-kirjoja ja e-äänikirjoja sekä katsomaan elokuvia suoratoistona.

Lähetä asiakkaaksi ilmoittautumislomake (avautuu uuteen ikkunaan) verkossa.

Lomakkeita saa myös kirjastosta.

Lukudiplomit

Lukudiplomin tavoitteena on innostaa lapsia lukemaan, vahvistaa heidän lukutaitoaan ja luoda elämyksiä.

Hyvä lukutaito kasvattaa lapsen itsetuntoa, edistää koulumenestystä ja luo pohjan monen muun taidon oppimiselle. Lukeminen antaa myös mahdollisuuden läpikäydä omia tunteita ja ymmärtää toisia.

Päijät-Hämeen kirjastojen lukudiplomit (avautuu uuteen ikkunaan).


Katso kaikki lasten tapahtumat täältä.


Satutuokiot

Lastu-kirjastoissa luetaan ääneen satuja ja tarinoita. Satutuokiot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tuokioita suositellaan yli 3-vuotiaille.

Satutuokioiden ajat ja paikat.

Opetuksen tueksi

Kirjastonhoitaja esittelee lukudiplomihyllyä koululuokalle.

Kirjastosta saa kirjastonkäytön ja tiedonhaun opastusta. Kirjastosta voi myös pyytää kirjavinkkausta ja mediakasvatusta. Tutustu kirjastojen palveluihin opetuksen tueksi (avautuu uuteen ikkunaan) ja ota yhteyttä omaan kirjastoosi.

Kirjastoissa on myös avoimia tiloja työskentelyyn.

E-aineistot

Lasten sähköisessä muodossa oleva kirjakokoelma on laajentunut valtakunnallisen hankkeen myötä. Sieltä löytyviä laadukkaita e-kirjoja ja e-äänikirjoja voi lainata kirjastokortin numerolla.

Elektroniset kirjat toimivat älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla.

Löydät e-aineistot täältä.