Lapset

Oma kirjastokortti

Kirjastokortin hankkimiselle ei ole alaikärajaa.

Voit hankkia kirjastokortin mistä tahansa Päijät-Hämeen yleisestä kirjastosta. Kortti toimii kaikissa Lastu-kirjastoissa. Alle 15-vuotias tarvitsee kirjastokortin hankkimiseen huoltajan kirjallisen luvan. Huoltajan henkilöllisyys tarkastetaan kirjastossa, kun korttia tehdään.

Kirjastossa on paljon lasten kirjallisuutta, musiikkia, elokuvia ja pelejä. Voit lainata niitä maksutta! Kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla pääset käyttämään lisäksi e-kirjoja ja e-äänikirjoja sekä katsomaan elokuvia suoratoistona.

Täytä ja lähetä Ilmoittautumislomake verkossa. Lomakkeita saa myös kirjastosta.

Lukudiplomit

Lukudiplomin tavoitteena on innostaa lapsia lukemaan, vahvistaa heidän lukutaitoaan ja luoda elämyksiä.

Hyvä lukutaito kasvattaa lapsen itsetuntoa, edistää koulumenestystä ja luo pohjan monen muun taidon oppimiselle. Lukeminen antaa myös mahdollisuuden läpikäydä omia tunteita ja ymmärtää toisia.

Päijät-Hämeen kirjastojen lukudiplomit.


Tapahtumat

Kirjastot järjestävät monenlaisia tapahtumia lapsille ja perheille. Tapahtumia järjestetään ympäri vuoden.

Katso kirjastosi tapahtumat täältä.


Satutuokiot

Lastu-kirjastoissa luetaan ääneen satuja ja tarinoita. Satutuokiot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia. Tuokioita suositellaan yli 3-vuotiaille.

Satutuokioiden ajat ja paikat

Olethan huomannut?

Kirjaston Lukusankari-hanke toteutetaan Päijät-Hämeessä. Sen tavoitteena on lisätä perheiden tietämystä lukemisen merkityksestä ja kirjaston palveluista. Hanke alkoi syyskuussa 2019 ja kestää toukokuun 2020 loppuun asti.

Hankkeen ajantasaiset tiedot ja paljon mukavaa lukemiseen liittyvää sisältöä löydät Lukusankarin Facebook-sivuilta ja Instagram-tililtä @lukusankari.


Opetuksen tueksi

Kirjastosta saa kirjastonkäytön ja tiedonhaun opastusta. Kirjastosta voi myös pyytää kirjavinkkausta ja mediakasvatusta. Tutustu kirjastojen palveluihin opetuksen tueksi ja ota yhteyttä omaan kirjastoosi.

Kirjastoissa on myös avoimia tiloja työskentelyyn.