Pelit

Lainattavat pelit

Lastu-kirjastojen monipuolisesta lainattavien pelien kokoelmasta löydät pelattavaa kaiken ikäisille. Lainattavien konsolipelien kokoelmasta löydät eri tyylisiä pelejä, tuoreimmista peliuutuuksista vanhempiin klassikoihin. Tarkistathan varatessasi ja lainatessasi konsolipelin ikärajan.

Voit lainata myös lautapelejä kotiin koko perheelle – pienten lasten opetuspeleistä aina aikuisten englanninkielisiin harrastajapeleihin.

Lautapelejä ei kuljeteta seutukuljetuksissa kunnasta toiseen. Tutustu oman kirjastosi pelikokoelmaan.

Pelaaminen kirjastossa

Kiinnostaako rento pelailu konsolipelien tai lautapelien seurassa? Oletko kiinnostunut pöytäroolipeleistä? Kurkkaa Lastu-kirjastojen pelitapahtumat ja löydä itsellesi sopivaa tekemistä!

Monissa Lastu-kirjastoissa on mahdollisuus osallistua yhteisöllisen palapelin rakentamiseen. Kokoa palapeliä yhdessä muiden kanssa ja laita pari palaa paikalleen!

Osassa Lastu-kirjastoja käytössäsi on lainattavia tabletteja tai läppäreitä pelaamiseen. Kysy lisää lähimmästä kirjastostasi!

Pelihuoneet

Lahden pääkirjaston musiikkialueen pelihuoneessa voit pelata konsolipelejä yhdessä kaverin kanssa tai omassa rauhassa. Kirjaston monipuolinen pelikokoelma on aina paikalla ja valmiina. Pelihuoneessa voi viettää kaksi tuntia päivässä kirjaston aukioloaikoina.

Asikkalan kirjaston pelinurkassa voi pelata PS4-pelikonsolilla. Kirjastokortilla voi lainata pelit, ohjaimet ja kuulokkeet.

Lisätietoa pelihuoneista.

Pelikasvatus

Pelilukutaito on tärkeä osa monipuolista lukutaitoa.

Tietoa ja tukea kaikenikäisten pelikasvatukseen löydät sivuilta Pelitaito.fi. ja Pelikasvatus.fi. sekä kirjaston pelikasvatusaiheisista kirjavinkeistä.

PEGI

PEGI:n sivustolta löydät lisätietoa siitä, mitä pelien ikärajat ja sisältövaroitukset tarkoittavat.

Lautapeliopas

Lautapeliopas.fi-sivustolta löydät peliarvosteluja, tärkeimpiä uutisia ja opastusta lautapelien maailmaan

Pelin paikka LIVE

Kirjastokaista ja Pelin paikka tuottavat Pelin paikka LIVE-sarjaa, jossa peliasiantuntija Heikki Marjomaa vieraineen keskustelee pelaamisen ohessa pelien sisällöistä ja tarinoista vertaillen niitä muihin tarina-alustoihin.