Chat

Content Cannot be Displayed

Cookie Settings

Search

E-ohjeet

Cineast-elokuvapalvelu

Cineast on elokuvien suoratoistopalvelu, jota voi käyttää verkkoselaimella tai Cineast-mobiilisovelluksella. Tarvitset palvelun käyttämiseen Lastu-kirjastojen kirjastokortin sekä PIN-koodin. Palvelun käyttäminen on maksutonta.

Yhden elokuvan laina-aika on 48 tuntia. Tämän 48 tunnin aikana voit katsoa elokuvan niin monta kertaa kuin haluat. Elokuva palautuu automaattisesti lainausajan loputtua. Lastu-kirjastojen asiakkaana voit lainata viisi elokuvaa kuukaudessa. Lainaraja nollautuu jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä. Jokainen laina kuluttaa Lastu-kirjastojen kuukausibudjettia. Jos budjetti täyttyy, Lastu-kirjastojen asiakkaat eivät voi lainata uusia elokuvia loppukuun aikana.

Palvelun käytön aloittaminen ja elokuvan lainaaminen

  1. 1.Jos haluat käyttää palvelua tietokoneella, mene osoitteeseen: cineast.fi. Jos haluat käyttää palvelua älypuhelimella tai tabletilla, lataa Cineast-mobiilisovellus mobiililaitteesi App Store - tai Google Play -kaupasta. Avaa sovellus mobiililaitteellasi.
  2. 2. Valitse pudotusvalikosta ”Lastu-kirjastot”. Paina jatka.
  3. 3. Valitse elokuva, jonka haluat lainata.
  4. 4. Syötä Lastu-kirjastojen kirjastokortin numero ja nelinumeroinen PIN-koodisi.
  5. 5. Paina ”Aloita katselu!”. Nyt elokuva on sinulla lainassa 48 tunnin ajan.
  6. 6. Halutessasi voit luoda käyttäjätilin täyttämällä valitsemasi käyttäjätunnuksen ja salasanan sekä nimesi ja sähköpostiosoitteesi. Muussa tapauksessa napsauta "Ohita".
  7. 7. Paina ”Katso elokuva” ja paina vielä play-painiketta.

Elokuvan omalla sivulla voi tutustua elokuvaan katsomalla elokuvan trailerin Youtube-videona ilman, että sitä lasketaan lainaksi.

Käyttäjätilin luominen

Käyttäjätilin luomisen aloitat valitsemalla elokuvan, jonka haluat lainata. Syötä sen jälkeen kirjastokorttisi numero ja PIN-koodisi. Tämän jälkeen palvelu kysyy, haluatko luoda profiilin. Täytä lomake ja paina tallenna. Kun olet kirjautuneena Cineast-palveluun, sinun ei tarvitse syöttää kirjastokorttisi numeroa ja PIN-koodia jokaisen lainauksen yhteydessä. Kirjautumistiedot tallentuvat verkkoselaimesi muistiin joksikin aikaa, eikä sinun tarvitse kirjautua joka kerta uudelleen palveluun. Jos et käytä palvelua vähään aikaan, kirjaudu uudelleen syöttämällä käyttäjätilillesi valitsemasi käyttäjänimi ja salasana. Et voi kirjautua käyttäjätilillesi kirjastokorttisi numerolla ja PIN-koodilla. Palvelun käyttäminen ei vaadi käyttäjäksi rekisteröitymistä vaan sen voi tehdä halutessaan. Käyttäjätiliä ei voi tällä hetkellä luoda mobiilisovelluksessa, vaan se pitää luoda verkkoselaimen kautta.

Elokuvien hakeminen

  • Voit etsiä elokuvia käyttämällä hakua, selaamalla etusivulla olevia valittuja nimikkeitä tai kaikkia nimikkeitä (A-Ö) tai selaamalla kategorioita. Voit myös etsiä elokuvia käyttämällä suodattimia (lajityyppi, valmistusvuosi, ikäraja, IMDB-arvosana tai kieli).

Cineast-palvelun käyttö televisiossa

  • Chromecast: Cineast on Chromecast-yhteensopiva tietokoneen Google Chrome -selaimella ja Android- ja iOS-laitteilla. Jos haluat katsoa elokuvan Chromecastin kautta tietokoneen selaimella, sinun on käytettävä Google Chrome -selainta. Napsauta Cast-painiketta, joka tulee saataville, kun olet valinnut elokuvan ja kirjautunut sisään kirjastokorttisi numerolla sekä PIN-koodilla.
  • Apple TV: Lataa Cineast-palvelun Apple TV -sovellus App Storesta. Palvelu tukee tällä hetkellä Airplayta.

Yhteystiedot Cineast-palvelun tukeen ja vastauksia Cineastin yleisimpiin kysymyksiin (avautuu uuteen ikkunaan)..

Takaisin sivun alkuun

Ellibs e-kirjat ja e-äänikirjat

Ellibsistä löydät kauno- ja tietokirjallisuutta pääasiassa suomeksi. Lastu-kirjastojen kokoelmassa on n. 3000 e-kirjaa ja 1500 e-äänikirjaa. Kirjoja voi käyttää Ellibs-mobiilisovelluksella, selaimella tai lukuohjelmalla. Lainaamiseen tarvitset Lastu-kirjastojen kirjastokortin sekä pin-koodin.

E-kirjat ja e-äänikirjat löytyvät suoraan Ellibs-sovelluksesta tai Ellibs-liittymästä (avautuu uuteen ikkunaan)
Löydät e-kirjat ja e-äänikirjat myös eKirjastosta (avautuu uuteen ikkunaan).

E-kirjojen laina-aika on 1 tai 14 päivää. Kirjat palautuvat automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Ellibs-sovellus

Tabletilla tai älypuhelimella voit käyttää Ellibsin kirjojen lukemiseen ja kuuntelemiseen Ellibs-sovellusta. Sovellukseen ladattuja kirjoja ja äänikirjoja voi lukea ja kuunnella ilman verkkoyhteyttä. Voit myös selata e-kirjakokoelmaa, lainata ja varata kirjoja. Sovellus toimii Android- ja iOs-laitteilla. Asetuksista voit mm. muuttaa tekstin kokoa (ei koske pdf-muodossa olevia kirjoja). Sovelluksen kautta lainattu aineisto on käytettävissä myös kirjautuessa palveluun nettiselaimella, samoin selaimen kautta lainatut kirjat ovat luettavissa sovelluksessa. Voit ladata Ellibs-sovelluksen ilmaiseksi oman laitteesi sovelluskaupasta. Sovellus ehdottaa käyttöönoton yhteydessä Ellibs-tilin luomista, mutta sitä ei tarvitse luoda.

Kirjautuminen

Kuvankaappaus Ellibs-sovellukseen kirjautumisesta

Valitse Lastu-kirjastot ja kirjaudu sisään kirjastokorttisi numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. Sivun yläreunassa on hakuvalikot ja alareunan "Kirjahylly"-valikosta löydät omat lainasi. Vasemman yläreunan valikosta saat tarkistettua omat asetuksesi ja pystyt myös kirjautumaan ulos.

Kuvankaappaus Ellibs-sovelluksen näkymästä

Kokoelmassa vapaana olevien kirjojan kannet ovat värillisiä, lainassa olevat harmaita. Lainassa oleviin kirjoihin voi tehdä varauksen. Äänikirjat erottaa kuulokkeiden kuvasta.


Lainaus

Kuvankaappaus Ellibs-sovelluksessa lainaamisesta


Lainatessa voit valita laina-ajaksi 1 tai 14 vuorokautta, teoksen tiedot saa esiin painamalla kuvaketta. Tätä kautta saat myös palautettua teoksen.

Palautus

E-kirjat ja e-äänikirjat palautuvat ja poistuvat lukuohjelmasta automaattisesti, kun laina-aika umpeutuu. Ne eivät siis voi myöhästyä, eikä niistä kerry myöhästymismaksuja. Lainan voi halutessaan palauttaa myös aikaisemmin, jotta se vapautuisi toiselle asiakkaalle.

Kuvankaappaus Ellibs-sovelluksessa palauttamisesta


Avaa kirjan tiedot painamalla kansikuvaa, palautusvalikko aukeaa.

Äänikirjat sovelluksessa

Kuvankaappaus Ellibs-äänikirjat mobiiliselaimessa


Ellibsin äänikirjoja voi kuunnella Ellibs-sovelluksella. Äänikirjat lainataan samalla tavalla kuin kirjatkin ja niitä voi kuunnella suoratoistona tai omalle laitteelle lataamalla. Äänikirjasoittimessa on lisäksi unikytkin, ja toiston nopeuden voi säätää mieleisekseen. Katso opastusvideo äänikirjan lainaamisesta Ellibs-sovelluksella (avautuu uuteen ikkunaan).


Ellibsin käyttö selaimella

Kuvankaappaus Ellibsin etusivulta


Voit etsiä teoksia käyttämällä ruudun yläreunasta löytyvää hakutoimintoa tai selailla kokoelmaa vasemmasta ja oikeasta reunasta löytyvien nuolipainikkeiden avulla.

Vapaana olevissa kirjoissa on teksti "Lainattavissa", lainassa olevissa "Varattavissa".

Mikäli haluat nähdä vain sellaiset teokset, jotka saa heti lainaan, valitse Saatavuus-valikosta "Saatavilla heti". niin merkitse ruksi kohtaan ”Näytä vain lainattavissa olevat”.

E-äänikirjat löytyvät valitsemalla Tiedostomuoto-valikosta "Äänikirjat (MP3)". Katso opastusvideo äänikirjan lainaamisesta Ellibs-liittymässä (avautuu uuteen ikkunaan).

Kun löydät itseäsi kiinnostavan teoksen, klikkaa sen kansikuvaa, jolloin pääset näkemään teoksen tarkempia tietoja. Klikkaamalla kirjan kansikuvaa voit tutustua osaan teoksesta ilman, että lainaat sitä.


Kuvankaappaus Ellibsin saatavuusnäytöstä


Valitse haluamasi laina-aika (1 tai 14 päivää) ja klikkaa haluamasi lainaustavan painiketta. Jos et vielä ollut kirjautunut sisään, ohjelma pyytää sinua tekemään sen nyt. Kirjautuminen tapahtuu Lastu-kirjastokortin numerolla.

Lue selaimessa

E-kirja avautuu välittömästi selainohjelmassa kun valitset selaimessa lukemisen. Kun lopetat kirjan lukemisen ja palaat sen pariin myöhemmin, ohjelma muistaa mihin kohtaan olit jäänyt. Pdf-muotoisten teosten kohdalla ei kuitenkaan tätä vaihtoehtoa ole tarjolla. Selainlukeminen vaatii jatkuvan internet-yhteyden.

Teoksen sivuja käännetään ruudun vasemman ja oikean reunan nuolipainikkeilla. Ruudun oikeassa yläreunassa on painikkeet, joiden avulla voi liikkua kirjan luvusta toiseen, sekä muuttaa tekstin kokoa ja fonttia.

Lataa koneellesi

Kun haluat ladata kirjan koneellesi, latautuu pieni linkkitiedosto, jonka avaaminen käynnistää e-kirjan lukuohjelman. Lukuohjelmana voi käyttää esim Adobe Digital Editions -ohjelmaa.

Lainojen uusiminen

Ellibs-palvelussa ei toistaiseksi ole uusintamahdollisuutta. Jos haluat jatkaa kirjan laina-aikaa, täytyy kirja lainata uudelleen palautumisen jälkeen. E-kirja palautuu automaattisesti laina-ajan päätyttyä.

Varaaminen ja varauksen lukitseminen

Jos kirja on lainassa, kirjan voi varata. Varauspainike löytyy samasta kohdasta kuin lainauspainike.

Ilmoita varausta tehdessäsi sähköpostiosoitteesi. Saat kirjan automaattisesti käyttöön vuorollasi ja saat ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen ilmoituksen, kun kirja on käytössäsi omassa kirjahyllyssäsi. Jos haluat saada varauksesi mahdollisimman nopeasti, sinun ei tarvitse tehdä tämän lisäksi muuta.

Kuvankaappaus Ellibsistä, varauksen teko

Voit halutessasi lukita paikkasi varausjonossa ja näin ajastaa varauksen saapumista luettavaksi. Kun varaus on lukittuna, muut varaajat menevät jonossa ohi mutta nykyinen sijainti jonossa säilyy. Varausjonon paikan lukitseminen pysäyttää etenemisen varausjonossa, eikä kirjaa saa lainaan ennen kuin lukko on vapautettu. Lukitsemista kannattaa siis käyttää ainoastaan silloin kun arvioi, että kirja palautuu sellaiseen aikaan, ettei sitä pysty lukemaan mutta haluaa kuitenkin pitää varauksen voimassa. Älä aseta lukkoa silloin, kun haluat saada kirjan normaalisti jonottamalla ilman viivytyksiä.

Pääset poistamaan varauksesi lukituksen kohdasta "Oma kirjahylly", josta näet varaukset. Poista rasti kohdasta "Lukitse paikkani varausjonossa". Tällöin siirryt normaalisti varausjonoon.

Yli 6 kuukautta lukittuna olleet varaukset vapautetaan automaattisesti. Tästä johtuen lukittuun varaukseen tulee vielä muistutuspäivämäärä, jossa muistutetaan lukon vapautumisesta 6 kuukauden jälkeen.

Ellibs palauttaminen

E-kirjat ja e-äänikirjat palautuvat automaattisesti, kun laina-aika umpeutuu. Ne eivät siis voi myöhästyä, eikä niistä kerry myöhästymismaksuja. Lainan voi halutessaan palauttaa myös aikaisemmin, jotta se vapautuisi toiselle asiakkaalle.

Löydät lainasi ”Oma kirjahylly” -otsikkoa klikkaamalla. Lainat voi palauttaa ”Palauta laina” -painikkeella.


Ongelmatapauksissa

Ellibsin suomenkieliset ohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)
Ongelmatilanteissa voit käyttää Ellibs-palvelun yläreunassa olevaa Anna palautetta –laatikkoa.
Ellibs-palveluun voit lähettää kehitysideoita tai kysymyksiä myös sähköpostitse: tuki@ellibs.comTakaisin sivun alkuun

E-lehdet

Lastu-kirjastoilla on käytössä kaksi e-lehtipalvelua: PressReader ja ePress. Englanninkielinen PressReader-palvelu on etäkäyttöinen eli lehtiä voi lukea myös kotona. Palvelusta laaja valikoima pääosin ulkomaisia aikakaus- ja sanomalehtiä. ePress-palvelu sisältää kattavan valikoiman kotimaisia sanomalehtiä. Palvelu on käytettävissä ainoastaan kirjastojen asiakaskoneilla tai useissa kirjastoissa myös kirjaston langattomassa verkossa.

PressReader

PressReaderia voi käyttää tietokoneen tai mobiililaitteen selaimella tai mobiililaitteilla PressReader-sovelluksella. Kirjaston ulkopuolella lehtiä voi lukea kirjautumalla palveluun kirjastokortilla ja PIN-koodilla.

Lehtiä voi selailla tai hakea niitä nimellä oikean yläreunan hakukentästä. Kun kiinnostava lehti on löytynyt, sen saa auki napauttamalla kansikuvaa.

Arkiston pituus vaihtelee lehdittäin, mutta pääosin arkisto on maksimissaan kolme kuukautta. Osaa lehdistä pystyy kuuntelemaan Listen-painikkeella. Osasta lehdistä pystyy tulostamaan sivuja, mutta tulosteisiin tulee isokokoisia vesileimoja. Palvelun lehtikokoelmassa voi olla vaihtuvuutta, johon kirjasto ei pysty vaikuttamaan.

PressReader näyttää hieman erilaiselta selaimessa ja sovelluksessa sekä eri laitteilla.

Kirjautumisongelmia saattaa esiintyä hitailla verkkoyhteyksillä tai jos mobiililaite on vanha (esim. Androidin versiota 5.0. vanhempi). PressReaderin englanninkielinen ohjesivusto (avautuu uuteen ikkunaan).

PressReaderiin kirjautuminen

Katso opasvideo lehtien lukemisesta PressReader-palvelussa (avautuu uuteen ikkunaan).

Palveluun kirjaudutaan valitsemalla Sign in -painike. Avautuvasta näkymästä valitaan kohta Library or Group. Tässä vaiheessa tietokone tai mobiilaite saattaa kysyä, sallitaanko sijainnin kertominen palvelulle (”Will you allow www.pressreader.com to access your location?”). Tähän voi vastata oman mieltymyksen mukaan, esimerkiksi Don’t Allow. Odota hetki, kunnes Select library -listaus tulee näkyviin. Kirjoita listaan sana Lastu ja valitse kohta Library - Lastu Libraries (offsite). Library card number ja PIN-kenttiin laitetaan kirjastokortin numero ja PIN-koodi. Paina lopuksi vielä vihreää Sign in -painiketta.


Pressreaderin kirjautumissivu

Ensimmäisellä kirjautumiskerralla PressReader avaa New User -ikkunan, jossa voi luoda tilin palveluun kirjoittamalla sähköpostiosoitteesi ja keksimällä tilille salasanan. Tiliä ei ole pakko luoda, mutta se saattaa helpottaa käyttöä etenkin hitaammilla verkkoyhteyksillä. Mikäli et halua luoda tiliä, paina kohtaa No, thanks.

Pressreaderin kirjautumissivu


PressReaderin käyttö sovelluksella

Lehden voi ladata laitteelle painamalla lehden yhteydessä olevaa alaspäin osoittavaa nuolta. Aina kun lehden lataa, sovellus kertoo, että ”Julkaisun tarjoaa Lastu-kirjastot.”. Viesti kuitataan painamalla OK. Kun lehden lataus alkaa, valkoinen ympyrä muuttuu vihreäksi sitä mukaa kun lehti latautuu. Lehden latauksen voi halutessaan keskeyttää painamalla ympyrästä.

Ladatut lehdet löytyvät sovelluksen Downloaded-sivulta. Ladatut lehdet jäävät sovellukseen pysyvästi, mikäli niitä ei itse poista. Poistaminen tapahtuu painamalla pitkään lehden kansikuvan päällä, kunnes lehti muuttuu valituksi. Yläpuolelle ilmestyy roskakorin kuva, jota painamalla lehden saa poistettua. Ladattuja lehtiä voi lukea myös ilman verkkoyhteyttä.

Vinkki: Sovellukseen voi myös ladata lehtiä ilman palveluun kirjautumista, mikäli käyttää sovellusta kirjaston langattomassa verkossa. Tämä tapahtuu niin, että kirjastoon tultaessa kirjaudutaan kirjaston langattomaan verkkoon omalla laitteella ja avataan PressReader-sovellus. Tämän jälkeen lehtiä voi ladata sovelluksen muistiin tai lukea lehtiä sovelluksen kautta 72 tunnin ajan.


Kuva PressReaderin sovelluksesta


ePress

ePress-palvelusta löytyy runsas valikoima kotimaisia sanomalehtiä. Palvelun käyttö on mahdollista ainoastaan kirjaston asiakaskoneilla tai useissa kirjastoissa myös kirjaston langattomassa verkossa. Palveluun ei tarvitse kirjautua. Palvelua voi käyttää kerralla rajallinen määrä asiakkaita. Jos lehtien lukeminen ei heti onnistu, kokeile hetken päästä uudelleen. Lehden saa auki napauttamalla kansikuvaa. Lehdistä on kahden vuoden mittainen arkisto. Palvelussa on käytössä ns. aikakatkaisu eli palvelun käyttö katkeaa, kun viimeisimmästä sivukäännöstä on kulunut 15 minuuttia.

ePress-palvelusta pystyy tulostamaan artikkeleja painamalla lehdenlukunäkymässä vasemmalta yläkulmasta löytyvää valikko-symbolia, jossa on kolme viivaa allekkain. Tulostusnäkymä avautuu valikon tulostin-symbolista


Kuva ePressin painikkeista

Lehtiä voi selata alueittain (esim. Päijät-Häme) tai aakkosjärjestyksessä yläreunan alasvetovalikosta. Lehtien artikkeleita voi hakea kirjoittamalla hakusanan hakukenttään. Suositeltavampi hakukeino on hakukentän vierestä löytyvä plus-merkki, jonka valitsemalla pääsee laajaan hakuun.

ePress-verkkosivujen kautta löytyy myös eMagz-aikakauslehtipalvelu, joka ei kuitenkaan ole käytössä Lastu-kirjastoilla. eMagz-palvelua ei siis pysty käyttämään.

Takaisin sivun alkuun

Musiikki

NaxosMusicin logo NaxosMusicin sivu


Naxos Music Library ja Naxos Music Library Jazz

Englanninkielisestä Naxos Music Librarystä löytyy pääosin klassista musiikkia, mutta myös muun muassa elokuvien, videopelien ja musikaalien soundtrackeja, jazzia ja Shakespearen näytelmiä äänikirjoina. Monesta albumista on saatavilla kansilehti (Booklet), ja lisäksi palvelusta löytyy muun muassa oopperoiden librettoja. Myös musiikkipedagogista materiaalia, kuten säveltäjien elämänkertoja ja musiikkisanakirja on saatavilla.

Naxos Music Library Jazz -palvelun valikoima keskittyy eri aikakausien jazzmusiikkiin. Palvelusta löytyy musiikkiäänitteiden lisäksi myös muuta aineistoa kuten soittolistoja.

Naxos Music Library- ja Naxos Music Library Jazz -palveluita voi käyttää suoraan verkkoselaimella tai mobiililaitteen sovelluskaupasta ladattavalla NML-sovelluksella. Selaimessa palveluun kirjaudutaan kirjoittamalla kirjastokortin numero Enter your Library Card Number -kohtaan.

Musiikkia voi etsiä käyttämällä hakukenttää tai selailla kokoelmaa esimerkiksi aihepiirien (Categories) mukaan. Kun kiinnostava levy on löytynyt, sitä voi kuunnella laittamalla rastin Select All -ruutuun ja painamalla oikealla olevaa Play-painiketta. Play-painiketta painettuasi oikeasta reunasta avautuu musiikkisoitin, jonka kautta voit esimerkiksi säätää äänenvoimakkuutta. Musiikkisoittimen saa piiloon painamalla sen vasemmassa reunassa olevaa nuolipainiketta. Sivustolla voi liikkua kuuntelemisen ajan. Soittimen saa takaisin näkyviin painamalla sivun oikeassa reunassa olevaa nuottipainiketta.

NaxosMusicin sivu

Kuuntelusessiolla ei ole aikarajaa, mutta käyttö katkeaa, jos palvelua ei käytä 60 minuuttiin. Kun sivustoa ei enää käytä, palvelusta kannattaa kirjautua ulos yläosasta löytyvän Log out -painikkeen kautta.


NML-sovelluksen ja NML Jazz -sovelluksen käyttö

NML – ja NML Jazz -sovelluksien käyttö vaatii ensimmäisellä käyttökerralla käyttäjätilin luomisen. Mobiilisovelluksen käyttöönotto tapahtuu seuraavasti:

- Kirjaudu Naxos Music Libraryyn tai Naxos Music Library Jazz -palveluun verkkoselaimen kautta kirjastokorttisi numerolla.
- Valitse vasemmalta palkista löytyvä Playlists-kohta.
- Klikkaa oikealla yläkulmassa Student/Member-tekstin vieressä olevaa Sign up -painiketta.

NaxosMusic-tilin luominen


- Kirjoita vaadittuihin kenttiin nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä keksi tilille salasana. Hyväksy käytöehdot.
- Saat sähköpostiisi vahvistuksen rekisteröitymisestä. Mikäli vahvistusviestiä ei tule, tarkista sähköpostin roskapostikansio. Klikkaa sähköpostiviestissä olevaa varmistuslinkkiä.
- Lataa mobiililaitteen sovelluskaupasta (iOS-laitteille Apple Store, Android-laitteille Google Play Store) NML-niminen sovellus Naxos Music Libraryn tai NML Jazz -niminen sovellus Naxos Music Library Jazzin käyttöä varten.
- Kirjaudu sovellukseen sähköpostiosoitteellasi ja luomallasi salasanalla.

Kun kiinnostava levy on löytynyt, paina kappaleen nimeä. Levy toistuu siitä kappaleesta alkaen, jota painoit. Voit myös luoda omia soittolistoja.

Sovelluksen avulla musiikkia voi ladata kuunneltavaksi ilman verkkoyhteyttä. Lataaminen tehdään albumin kohdalta, kolmen pisteen takaa löytyvän Download for Offline Streaming -painikkeen kautta. Offline-käyttöön ladatut albumit löytyvät myöhemmin Playlists-kohdasta.

Takaisin sivun alkuun

Rockway: soitonopetus

Rockway on suomenkielinen soitonopetuspalvelu, josta löytyy musiikin verkkokursseja. Kursseja on tarjolla eri soittimista, laulusta sekä äänenmuokkauksesta ja kehonhuollosta. Palveluun kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja salasanalla. Ensimmäisellä kirjautumiskerralla palvelu pyytää asiakkaan yhteystietoja sekä luomaan salasanan. Kursseja voi katsoa tietokoneella tai älylaitteilla. Palvelu on ainoastaan Lahden kaupunginkirjaston valikoimassa eli sitä voi käyttää ainoastaan Lahden kaupunginkirjastosta hankitulla kirjastokortilla.

Kursseja voi katsoa tietokoneella tai mobiililaitteilla. Kurssi lainataan painamalla kurssin kansikuvaa ja sitten Lainaa kurssi -painiketta. Jos kurssi on lainassa, sen voi laittaa varaukseen Lisää itsesi jonoon -painikkeesta. Kurssien laina-aika on 14 vuorokautta. Itsellä lainassa olevia kursseja pääsee katsomaan Omat kurssit -kohdasta. Kurssit on jaettu eripituisiin osiin eli oppitunteihin. Kurssin mahdolliset oheismateriaalit löytyvät Tiedostot-kohdasta.

Palvelussa näkyy Rockway-palvelun koko valikoima, mutta kaikkia kursseja ei ole hankittu kirjaston kokoelmaan. Valikoimassa olevat eli lainattavat kurssit näkyvät listan ensimmäisinä. Ei-lainattavien kurssien kansikuvat ovat harmaita ja niiden kohdalla lukee "ei saatavilla kirjastossasi", kun hiiren kursorin vie kuvan päälle. Kaikista kursseista pystyy lukemaan esittelyn, ja niitä voi toivoa kirjaston kokoelmaan kurssiesittelysivulta.


Näkymä Rockway-palvelun kurssinäkymästä


Vastauksia Rockwayn yleisimpiin teknisiin kysymyksiin (avautuu uuteen ikkunaan).