Verkkomaksuissa on käyttökatko maanantaina 22.8. noin klo 8-10 välisenä aikana. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

Haku

Kirjallisuus

Aikuisten lukudiplomi

Lastu-kirjastojen aikuisille suunnattu lukudiplomi on kirjavinkkilista, joka innostaa lukemaan!

Diplomin tavoitteena on tarjota uudenlaisia lukuelämyksiä ja polkuja ennenkokemattomien teosten pariin. Diplomista löytyy kirjoja niin himolukijoille kuin vähemmänkin lukeville. Voit suorittaa diplomin lukemalla kymmenen kirjaa eri aihealueista. Diplomi päivittyy vuosittain.

Tule mukaan myös lukudiplomin Facebook-ryhmään! Avautuu uuteen ikkunaan. Lisätietoa aikuisten lukudiplomista.

Lastu-vinkkaajat

Etsitkö luettavaa? Uusia elokuvaelämyksiä? Jotain kivaa pelattavaa?

Kirjastonhoitajilta kannattaa aina kysyä apua. Me pystymme taustatietojen avulla keksimään sinulle uusia elämyksiä – kerro vain meille, mitä kaipaat. Lastu-vinkkaajat kokoavat esitietojen pohjalta vinkkilistan ja lähettävät sen noin kahden viikon kuluessa suoraan omaan sähköpostiisi. Vai haluaisitko kenties valmiin vinkkikassin, johon aineistoja on kerätty valmiiksi tutustumista varten?

Lisätietoa Lastu-vinkkaajista.

Ääniä kirjastosta -podcast

Ääniä kirjastosta on Lahden kaupunginkirjaston podcast, jossa sukelletaan kirjastotyöhön ja kirjaston kokoelmiin. Jokaisessa jaksossa on eri teema. Kirjallisuuden lisäksi puhutaan myös musiikista, elokuvista ja peleistä.

Lisätietoja podcastista.

Ensilukijat

Kirjoitatko? Haluaisitko kuulla ulkopuolisen lukijan näkemyksen tekstistäsi?

Lahden kaupunginkirjaston Ensilukijat on kirjoittajille tarkoitettu palautepalvelu, johon voi lähettää lyhyitä kaunokirjallisia tekstejä. Palautteessa keskitytään kunkin kirjoittajan oman äänen ja vahvuuksien tukemiseen ja voidaan esimerkiksi suositella sopivaa luettavaa tai kirjoitusharjoituksia.

Lisätietoa Ensilukijat-palvelusta.

Linkki maailman runouteen

Linkki maailman runouteen on Lahden kaupunginkirjaston tuottama käännösrunouden viitetietokanta. Voit hakea runoja esim. runon nimen, kirjoittajan, kääntäjän ja/tai alkusäkeiden perusteella.

Tutustu Linkki maailman runouteen -palveluun. Avautuu uuteen ikkunaan.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Saat vastauksen kirjastosta sähköpostiisi kolmen arkipäivän kuluessa. Vastaukset tallennetaan Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun arkistoon.

Kysy tai etsi vastauksia Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun arkistosta. Avautuu uuteen ikkunaan.