Chat

Salli asetuksista chat-palvelu.

Evästeasetukset

Haku

Kirjallisuus

Aikuisten lukudiplomi

Lastu-kirjastojen aikuisille suunnattu lukudiplomi on kirjavinkkilista, joka innostaa lukemaan!

Diplomin tavoitteena on tarjota uudenlaisia lukuelämyksiä ja polkuja ennenkokemattomien teosten pariin. Diplomista löytyy kirjoja niin himolukijoille kuin vähemmänkin lukeville. Voit suorittaa diplomin lukemalla kymmenen kirjaa eri aihealueista. Diplomi päivittyy vuosittain.

Tule mukaan myös lukudiplomin Facebook-ryhmään! Avautuu uuteen ikkunaan. Lisätietoa aikuisten lukudiplomista.

Lastu-vinkkaajat

Etsitkö luettavaa? Uusia elokuvaelämyksiä? Jotain kivaa pelattavaa?

Kirjastonhoitajilta kannattaa aina kysyä apua. Me pystymme taustatietojen avulla keksimään sinulle uusia elämyksiä – kerro vain meille, mitä kaipaat. Lastu-vinkkaajat kokoavat esitietojen pohjalta vinkkilistan ja lähettävät sen noin kahden viikon kuluessa suoraan omaan sähköpostiisi. Vai haluaisitko kenties valmiin vinkkikassin, johon aineistoja on kerätty valmiiksi tutustumista varten?

Lisätietoa Lastu-vinkkaajista.

Ääniä kirjastosta -podcast

Ääniä kirjastosta on Lahden kaupunginkirjaston podcast, jossa sukelletaan kirjastotyöhön ja kirjaston kokoelmiin. Jokaisessa jaksossa on eri teema. Kirjallisuuden lisäksi puhutaan myös musiikista, elokuvista ja peleistä.

Lisätietoja podcastista.

Ensilukijat

Kirjoitatko? Haluaisitko kuulla ulkopuolisen lukijan näkemyksen tekstistäsi?

Lahden kaupunginkirjaston Ensilukijat on kirjoittajille tarkoitettu palautepalvelu, johon voi lähettää lyhyitä kaunokirjallisia tekstejä. Palautteessa keskitytään kunkin kirjoittajan oman äänen ja vahvuuksien tukemiseen ja voidaan esimerkiksi suositella sopivaa luettavaa tai kirjoitusharjoituksia.

Lisätietoa Ensilukijat-palvelusta.

Linkki maailman runouteen

Palvelu on lopetettu entisessä ympäristössään maaliskuun 2023 lopussa. Tietokanta siirretään osaksi Kirjasampoa. Olemassa oleva tietokanta ei vielä ole käytettävissä Kirjasammon kautta, mutta vuoden 2023 alusta lähtien viety aineisto on haettavissa sieltä.

Linkki maailman runouteen on Lahden kaupunginkirjaston tuottama käännösrunouden viitetietokanta. Voit hakea runoja esim. runon nimen, kirjoittajan, kääntäjän ja/tai alkusäkeiden perusteella.

Kysy kirjastonhoitajalta

Kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Saat vastauksen kirjastosta sähköpostiisi kolmen arkipäivän kuluessa. Vastaukset tallennetaan Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun arkistoon.

Kysy tai etsi vastauksia Kysy kirjastonhoitajalta -palvelun arkistosta. Avautuu uuteen ikkunaan.

E-kirjat

Lainaa e-kirjoja ja e-äänikirjoja Lastu-kirjastojen Ellibs-kokoelmasta. Avautuu uuteen ikkunaan. Lainaamiseen tarvitset kirjastokorttisi numeron. Palvelua voi käyttää joko internetselaimella tai mobiililaitteilla myös Ellibs-sovelluksella.

Voit myös selata koko Suomen kirjastojen e-aineistovalikoimaa. Avautuu uuteen ikkunaan. Palvelussa myös vapaasti saatavilla olevia e-kirjoja.