Chat

Sisältöä ei voida näyttää

Evästeasetukset

Haku

Opetuksen tueksi

Kirjaston palvelut kasvattajille

Kirjasto haluaa olla tukena lasten ja nuorten kasvatustyössä tarjoamalla palvelujaan sekä kirjaston tiloissa että kouluilla.

Lisätietoja palveluistamme sekä tarkemmat yhteystiedot löydät tältä sivulta.

Tilaa myös kasvattajille suunnattu uutiskirje, jotta pysyt kartalla kirjastomaailman tapahtumista.

Ryhmäopastukset

Tutustu ryhmäopastusten tarjontaan ja varaa käynti ajoissa.

Ilmoita mahdollisista toiveista jo aikaa varatessasi. Ryhmän ohjaaja on vastuussa ryhmästä opastuksen ajan.

Kirjojen ja muun aineiston lainaamiseksi varmista etukäteen, että ryhmäläisillä on kirjastokortit mukana.

Koululuokkien ja muiden yhteisöjen on mahdollista saada yhteisökortti. Yhteisökortilla lainatusta aineistosta vastaa opettaja tai ryhmänvetäjä.

Katso kaikki lasten tapahtumat täältä.

Mediakasvatus

Lahdessa mediaohjaajat ja pedagogiset informaatikot tarjoavat eri ikäisille koululaisille ja muille ryhmille mediakasvatusta vaihtelevin sisällöin.

Mediakasvatustuokio voidaan sopia joko kirjastoon tai koululuokkaan. Yhteystiedot teematuokion tilaamiseksi löytyvät mediakasvatus-sivun palveluesitteistä.


Kirjavinkkaus

Kirjastojen kirjavinkkarit auttavat koululuokkia ja muita ryhmiä löytämään kiinnostavaa luettavaa.

Kirjavinkkaria voi tulla kuuntelemaan kirjastolle tai vinkkarin voi kutsua koululle. Päijät-Hämeen alueen kirjastoilla on erilaisia vinkkauskäytäntöjä. Katso tarkemmat tiedot Kirjavinkkaus-sivulta.

Ota yhteys lähimpään kirjastoon ja sovi kirjavinkkaus hyvissä ajoin.

Materiaalit ja vinkkivideot

Kasvatusalan ammattilaisille suunnatut, Lahden kaupunginkirjaston henkilökunnan tekemät kirjavinkkaus, mediakasvatus ja kirjastonkäytön opastus materiaalit löytyvät sivulta: Opettajille etäopetuksen tueksi. Materiaali on kaikkien vapaasti käytettävissä.

Opetuksen tueksi löytyy aineistoja myös muualta kuin kirjaston verkkosivuilta. Tällaisia sivustoja ovat esimerkiksi Finnan Luokkahuone ja Avointen oppimateriaalien kirjasto.

Lukudiplomit


Diplomin tarkoituksena on motivoida lukemaan ja houkutella koululaiset monin tavoin hyödyllisen ja viihdyttävän lukuharrastuksen pariin.

Lukudiplomit-sivulta löydät Lastu-kirjastoissa voimassa olevat diplomit eri ikäisille lapsille ja nuorille. Kuntakohtaisten lukudiplomien käytöstä ohjeistetaan tarkemmin asianomaisen kunnan lukudiplomisivulla.

Kirjapaketit ja luokkasarjat


Kirjaston henkilökunta kokoaa pyynnöstä kirjapaketteja päiväkodeille ja kouluille. Ota yhteyttä lähimpään kirjastoosi ja esitä toiveesi kirjapaketin sisällöstä.

Kouluille on tarjolla myös luokkasarjoja, joiden laina-aika on Orimattilassa neljä viikkoa ja muissa Lastu-kirjastoissa kuusi viikkoa. Lainoja voi uusia, jos niistä ei ole muita varauksia. Tarkemmat yhteystiedot löytyvät Lukudiplomit ja kirjapaketit -sivulta.

Lahden kirjaston kirjapaketti- ja luokkasarjatilaukset voi tehdä myös sähköisellä lomakkeella.